خواص میوه ی انجیر :
انجیر، میوه ای مغذی با فواید بسیار زیادی برای سلامتی است. این میوه منبع خوبی از فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و سایر مواد مغذی است.
مهم ترین خواص :
خنثی سازی رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و روده بزرگ.
کاربرد خوراکی :
میوه ی تازه به صورت خام و به عنوان میان وعده و در سالاد میوه مصرف میشود.
انجیر خشک را میتوان به عنوان یک میان وعده سالم و مغذی مصرف کرد، همچنین میتوان به غلات صبحانه، ماست یا آجیل اضافه کرد.
انجیر را به صورت پخته در انواع دسرها، کیک ها، شیرینی ها، مرباها و در تهیه سس و خورشت مصرف میکنند.
شربت انجیر، یک نوشیدنی خنک و دلچسب که در فصل های گرم تابستان مصرف میشود.
تهیه ترشی انجیر و انواع اسموتی ها از دیگر موارد استفاده از این میوه است.
خواص میوه ی پخته :
کمک به هضم غذا، سم زدایی بدن، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، سلامت قلب، سلامت پوست، درمان اسهال، پیشگیری از سرطان، سلامت مغز، تنظیم قند خون.
کاربرد بهداشتی و درمانی :
سلامت قلب : به دلیل فیبر، پتاسیم و آنتی کسیدان های موجود در آن، به سلامت قلب و عروق و همچنین کاهش کلسترول و فشار خون کمک میکند.
سلامت استخوان : انجیر به دلیل کلسیم موجود درآن، به سلامت استخوان ها و دندان ها و همچنین پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکند.
تنظیم قند خون : به دلیل فیبر موجود، به تنظیم قند خون، پیشگیری از دیابت نوع دو، همچنین افزایش حساسیت به انسولین کمک میکند.
پیشگیری از سرطان : انجیر به دلیل آنتی اکسیدان های موجود در آن، به پیشگیری از انواع سرطان، به خصوص سرطان روده بزرگ و سرطان سینه کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی : به دلیل ویتامین c و آنتی اکسیدان ها، به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک میکند.
کاهش وزن : به دلیل وجود فیبر، به ایجاد احساس سیری، کاهش اشتها، افزایش متابولیسم و چربی سوزی کمک میکند.
درمان کم خونی : آهن موجود در انجیر، به درمان کم خونی کمک میکند.
بهبود سرفه : به دلیل خاصیت خلط آور، به درمان سرفه و گلو درد کمک میکند.
درمان زخم دهان : این میوه به درمان زخم دهان و لثه کمک میکند.
افزایش میل جنسی : انجیر به دلیل ویتامین B6 و پتاسیم موجود در آن، به افزایش میل جنسی کمک میکند.
درمان روماتیسم : به دلیل خاصیت ضد التهابی، به درمان روماتیسم و آرتروز کمک میکند.
سلامت پوست : به علت وجود آنتی اکسیدان ها و ویتامین c، به سلامت پوست و مو، رفع چین و چروک و پیری زودرس کمک میکند.
برای خرید انواع نهال انجیر اینجا کلیک کنید.
ارزش غذایی میوه ی انجیر :
مواد مغذی :
کالری : 74 کیلو کالری ( انجیر تازه )، 249 کیلو کالری ( انجیر خشک )
پروتئین : 3.3 گرم ( انجیر تازه )، 5.1 گرم ( انجیر خشک )
فیبر : 9.2 گرم ( انجیر تازه )، 19.1 گرم ( انجیر خشک )
قند : 26.16 گرم ( انجیر تازه )، 92.47 گرم ( انجیر خشک )
ویتامین ها :
A : 1.4 میکروگرم ( انجیر تازه )، 3.3 میکروگرم ( انجیر خشک )
C : 1.9 میلی گرم ( انجیر تازه )، 5.8 میلی گرم ( انجیر خشک )
K : 4.7 میکروگرم ( انجیر تازه )، 14.3 میلی گرم ( انجیر خشک )
مواد معدنی :
کلسیم : 35 میلی گرم ( انجیر تازه )، 162 میلی گرم ( انجیر خشک )
پتاسیم : 232 میلی گرم ( انجیر تازه )، 673 میلی گرم ( انجیر خشک )
منیزیم : 17 میلی گرم ( انجیر تازه )، 54 میلی گرم ( انجیر خشک )
آهن : 0.4 میلی گرم ( انجیر تازه )، 1.2 میلی گرم ( انجیر خشک )
نگهداری :
مدت نگهداری این میوه به عوامل مختلفی مانند نوع انجیر، شرایط نگهداری و دمای محیط دارد.
انجیر تازه :
- در دمای اتاق : 2 تا 3 روز
- در یخچال : 7 تا 10 روز
- در فریزر : تا 1 سال
انجیر خشک :
- در دمای اتاق : 3 تا 6 ماه
- در یخچال : 6 تا 12 ماه
- در فریزر : تا 2 سال
نکات احتیاط :
مصرف بیش از حد انجیر، منجر به عوارضی مانند نفخ، اسهال، سوءهاضمه و درد شکم میشود.
انجیر با برخی داروها مانند داروهای ضد انعقاد خون، تداخل داشته باشد.
به دلیل قند بالا، منجر به افزایش قند خون در افراد مبتلا به دیابت میشود.
به علت اگزالات بالای موجود در آن، خطر ابتلا به سنگ کلیه را، در افراد با سابقه این بیماری افزایش میدهد.
مصرف انجیر در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط و زیر نظر پزشک انجام شود.
*توجه : هرگونه اطلاعات و روش درمانی باید زیر نظر پزشک انجام شود و مطالب ما صرفا جهت آگاهی عمومی میباشد.